Hozzávalók 30 darabhoz:
50 dkg finomliszt
25 dkg krémsajt
2 dl tejföl
2 teáskanál só
1 kockacukor
Tetejére
10 dkg trappista sajt
1 tojássárga
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 30 perc, pihentetés: 3 óra, sütés: 25 perc
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, dobj bele cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd félre 10-15 percre. Ha jól megemelkedik, keverd a liszthez, rakd bele a krémsajtot, a tejfölt és a sót. Gyúrj belőle szép sima tésztát, majd formázd cipóvá. Takard le, és fóliába csomagolva tedd két-három órára a hűtőbe.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ujjnyi vastagra. A pogácsákat szaggasd ki közepes nagyságú kiszúróval, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Felvert tojássárgával kend le mindegyik tetejét, és szórj rá reszelt sajtot. Keleszd még 30 percig, így ismét megemelkedik a tészta. Tedd 180 fokos sütőbe, és 20-30 perc alatt süsd aranybarnára.
Recept innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése