Recept innen
40 dkg sárgarépa (3 közepes)
30 dkg cukor (nádcukor)
2 dl olaj
4 db tojás (kettéválasztva)
25 dkg liszt
10 dkg dió durvára vágva
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1 opcionáls vaj és liszt a forma kikenéséhez
20 dkg a krémhez natúr krémsajt vagy mascarpone
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
1 evőkanál ha mascarponés a krém: lime- vagy citromlé és héj
Először durvára daraboljuk a diót, ha nem visszük túlzásba az aprítást, annál jobb lesz ráharapni a darabokra.
Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn, vagy áttoljuk a robotgép megfelelő adapterén.
Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajat és a tojásokat. Alaposan elkeverjük.
Belekeverjük a reszelt répát is.
A tortaformánkat, ha szükséges, kivajazzuk-lisztezzük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe.
Légkeveréssel egy óra alatt megsül, amiről tűpróbával győződhetünk meg. Légkeverés nélkül valamivel tovább tart.
Ha kisült a torta, hagyjuk kicsit kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle, amikor már megszilárdult.
Amikor teljesen kihűlt, akkor a krém hozzávalóit összekeverjük, és a tetejére kenjük. Szeleteljük, jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése