2015. november 6., péntek

Mézes-omlós keksz

Recept innen.

Hozzávalók:
  • 80g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 50g nádcukor
  • 50g kristálycukor
  • 1 evőkanál 20%-os tejföl
  • 60g hársméz (lehet akác, virág is)
  • 250g liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet szárított gyömbérpor
  • 1 csipet őrült szegfűszeg 
  • pici reszelt szerecsendió
  • pici ginzeng ízlés szerint
  • egy csipet só
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja (ha kicsi akkor 2)
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
  1. A vajat a mézzel, cukrokkal habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és tovább verjük, míg a cukor feloldódik, végül pedig a tejfölt is beletesszük.
  2. A lisztet, szódabikarbónát, narancshéjat és a fűszereket hozzáadjuk és addig gyúrjuk, amíg puha, sima tésztát nem kapunk.
  3. Hűtőben minimum két órán át letakarva pihentetjük.
  4. A tésztát kb 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk, a megfelelő formára kiszúrjuk. A kekszeket sütőpapírral ellátott sütőlemezre rakjuk, majd 175 fokos sütőben 10-15 percen át sütjük, amíg a keksz kicsit megemelkedik és aranybarna lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése