Hozzávalók:
- 80g vaj
- 2 tojássárgája
- 50g nádcukor
- 50g kristálycukor
- 1 evőkanál 20%-os tejföl
- 60g hársméz (lehet akác, virág is)
- 250g liszt
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet szárított gyömbérpor
- 1 csipet őrült szegfűszeg
- pici reszelt szerecsendió
- pici ginzeng ízlés szerint
- egy csipet só
- 1 kezeletlen narancs reszelt héja (ha kicsi akkor 2)
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
- A vajat a mézzel, cukrokkal habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és tovább verjük, míg a cukor feloldódik, végül pedig a tejfölt is beletesszük.
- A lisztet, szódabikarbónát, narancshéjat és a fűszereket hozzáadjuk és addig gyúrjuk, amíg puha, sima tésztát nem kapunk.
- Hűtőben minimum két órán át letakarva pihentetjük.
- A tésztát kb 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk, a megfelelő formára kiszúrjuk. A kekszeket sütőpapírral ellátott sütőlemezre rakjuk, majd 175 fokos sütőben 10-15 percen át sütjük, amíg a keksz kicsit megemelkedik és aranybarna lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése