Recept.
Hozzávalók:
3 csokis pudingpor
9 dl tej
6 evőkanál cukor
1,5 dl tej
Rumaroma
2 teáskanál porcukor
1 csomag háztartási keksz (25dkg)
Elkészítése:
A 1,5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és ízlés szerinti rumaromával. Egy jénai tálba, vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a 1,5 dl rumos-cukros tej felével. Utána a maradék kekszet egy külön kis tálba tesszük és azt is beáztatjuk a megmaradt ízesített tejbe.
A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük és még forrón a felét ráöntjük a jénai tálba helyezett kekszre. Ennek a tetejére rakjuk a többi beáztatott kekszet, majd ismételten ráöntjük a maradék pudingot. Elsimítjuk a tetejét és miután kihűlt 2-3 órára, akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük, majd felszeljük.
(Több sorba is lehet rétegezni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése