Recept.
Hozzávalók / 10 adag
A tésztához
60 dkg finomliszt
15 dkg cukor
15 dkg sertészsír
3 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
3 dl tej
A töltelékhez
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek lekvár/ dzsem (lehetőleg barack)
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 ml rumaroma
2 dl tej
vanília ízlés szerint
A tetejére
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
5 dkg csokoládé (a tetejére)
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, zsírt, sütőport, tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz. A maradék tejet felhasználjuk a töltelékhez.
A masszából 3 lapot sütünk (az egyiket vastagabbra hagyhatjuk, abból lesz a krém).
Töltelék: a vastagabb lapot összemorzsoljuk, vaníliás tejbe áztatjuk. Beledolgozzuk a kakaót, lekvárt, 15 dkg porcukrot, margarint, rumot. Lassan adagoljuk a tejet, nehogy túl lágy legyen. Ezt két lap közé töltjük.
3 tojásfehérjét és 15 dkg porcukrot gőz fölött kemény habbá verünk. Ez kb 20-25 percet vesz igénybe.
Tetejére csokit reszelünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése