CSAK NAGYON ERŐS, KEVERŐTÁLAS ROBOTGÉPPEL ÉRDEMES NEKIKEZDENI, A KÉZI KEVÉS EHHEZ. Vagy nagyon erős kézivel.
Recept innen.
Nagyon jó videó. Nézd meg, mert jó trükkök vannak benne, pl. nem az az első lépés, hogy a zselatint elkeveri a tál alján.
Hozzávalók:
150 g cukor
50 ml víz
1 evőkanál méz
8 g zselatin + 3 evőkanál víz
csipet só
1 teáskanál vaníliaaroma
hempergetni:
1 evőkanál kukorica keményítő + 1 evőkanál porcukor
A zselatint a 3 evőkanál vízzel együtt a robotgép táljába tesszük. Elkeverjük. A cukrot a vízzel, a mézzel, a sóval és a vaníliaaromával kis lángon felforraljuk, majd még további 4-5 percig kevergetjük ott. A forró szirupot vékony sugárban a zselatinhoz öntjük, miközben a habverő a legalacsonyabb fokozaton megy. Amikor az összes szirup benne van tovább keverjük 4-5 percig , aztán a maximumra állítjuk a habverőt és így habosítjuk még 4-5 percig. Ezalatt a térfogata megnő, kivilágosodik, habossá és nyúlóssá válik. Szilikonlapát segítségével 16 x 16 centis fóliával bélelt edénybe tesszük. A fóliát célszerű előtte vékonyan beolajozni. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a fóliát eltávolítva róla ollóval tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Végül a keményítővel elkevert porcukorba hempergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése