Több videó megnézése után próbálkoztam.
Tapasztalat:
Arány: 1 kg cukor, 445g dió, 152g sózatlan mogyoró (össz 600g), 1 ek szűrt citromlé (egy kis citrom fele)
Nem kell pirítani nagyon, amikor teljesen elolvadt a cukor, utána nem sokkal már jó. Taláne nem fekete színű teflonban csinálni, hanem fehér kerámiában.
A házikóhoz ez sok volt, elég a fele.
Egy nagy deszkára kiönteni, amit előtte lekentem olajjal. A sodrófát szintén lekenni olajjal.
(majd) Ha kész sablonnal dolgozok, azt is leolajozni és talán jobb, ha hűlésig a sablonban marad, körülötte le lehet húzni a maradékot.
Ha papírsablont csinálok, vsatagabb papírból kivágni, azt becsomagolni fóliába és olajjal lekenni.
Összeragasztáshoz elég volt 8 tk cukor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése