500g darált keksz, mézes, vagy sima háztartási, ízlés szerint darálva, nekem vannak benne kicsit nagyobb darabkák is.
250g puha Rama
1 vaníliás cukor
1 csapott teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
200g méz (vegyes virágméz a legjobb)
200g tej
Mehet még bele kakaópot, 3 csapott teáskanál vagy 1 púpozoz evőkanál, darált dió, ha abba forgatjuk, akkor 150g kell a forgatáshoz, de bele is mehet, 1 evőkanál rumaroma is, de annak elég domináns az íze, akkor nem érződik annyora a méz.)
Golyókat formálva lehet darált dióba, kóluszreszelékbe vagy csak kekszbe forgatni.
Ha csak egy kisebb tálcára össeznyomkodjuk, akkor mehet rá ez a máz, amennyiben nagyobb, tepsi méretű süteményre kell, akkor dupla adag.
MINDEN EVŐKANÁL ÉS PÚPOS.
100g tejben elkeverünk egy kanál zselatint, addig áll, időnként keverve, amíg a többi hozzávalót összemelegítjük. Olyan lesz, mint a tejbegríz.
100g tej, 3 kanál kristálycukor, 1 kanál kakaópor - összemelegíteni, nem kell főzni, ha látszik, hogy párolog, mehet vele a zselatin. Kicsit összemelegítjük azzal is, hogy egynemű legyen, utána pedig hűteni kell, mert még nagyon híg és szétfolyik a süti tetején.
Ha a kekszmasszára öntjük, lehet egy kis peremet csinálni neki, akkor nem folyik le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése