Recept innen.
Az alapanyagból több jön ki, mint amennyi fél kg mellhez kell. Amellett érdemes erősebben ízesíteni. A masszát is.
Variáció: Több massza készítése pici sóval, kivenni belőle valamennyit, azt megcukrozni és almát beleforgatni. A maradékot pedig sóval v. Vegetával v. fokhagymaporral ízesíteni a húshoz. A melldarabokat szintén lehet bármivel, Vegetával v. (Auchan) Magyaros fűszersóval beszórni. A pulykát ki is kell klopfolni.
Langyosan még jobb, mint forrón.
Két fázisban csináltam, az első napi maradékot felpótoltam másnap. Első nap 1 kg csirkemellem volt, másnap 80 dkg pulykamell, de maradt massza és mivel nem volt nagyon sós, így 1 ek. cukor és egy db alma. A végső maradékot csak belefolyattam az olajba.
Sütési tapasztalat:
A húsokkal elég gyorsan sül a tészta, az almával lassan. Maga tészta fánknak is jó, bár lapos lesz, viszont az nagyon gyorsan sül.
Első adag 1 kg csirkemellhez, de marad belőle:
Másfél doboz 25 dkg túró
5 tojássárga, fehérje külön laza habbá verve, a végén hozzáadva
30 dkg liszt mérőpohárban mérve
4 dl tej
1 tk só, de több kell, illetve kellett volna bele fokhagyma granulátum
Másnapi adag 80 dkg pulykamellhez:
a maradék fél doboz túró
3 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
só, de mivel nem lett túl sós, az ebből maradthoz ment 1 ek kr. cukor és egy hámozott alma 10-11 gerezdre vágva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése