Hozzávalók kb. 2 tepsire való adaghoz:
20 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg túró
kevés só
20 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg túró
kevés só
lekvár
gesztenyemassza
gesztenyemassza
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
- A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kb. 15 percre hűtőbe tesszük.
- Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd 6-8 cm-es háromszögekre vágjuk, megkenjük lekvárral/gesztenyével és feltekerjük.
- Kb. 20 perc alatt szép kis aranybarnás pirultas színűre sütjük.
- Vaníliás porcukorral meghintve, vagy pucin tálaljuk.
Pár nappal előre simán elkészíthető, fémdobozba zárva teljesen jó, puha marad.
Kiegészítés:
ha vendéget várunk, egy adag kevés. Mivel adott a 25 dkg vaj, így a többi hozzávaló is annyi, tehát fél kg, 1 cs. sütőporral. A vaj lehet puha, a hideggel nagyon nehéz dolgozni - nem Ramaval csináltam, volt itthon vaj -, pláne ha dupla adag készül, de akkor előző este kell megcsinálni, és hidegen áll. A gesztenyéből dupla adaghoz 3 csomag kell. (Mert az nem folyik szét, mint a lekvár..., lehet kicsit lazábbra keverni, de ne legyen túl folyós se.
Kiegészítés:
ha vendéget várunk, egy adag kevés. Mivel adott a 25 dkg vaj, így a többi hozzávaló is annyi, tehát fél kg, 1 cs. sütőporral. A vaj lehet puha, a hideggel nagyon nehéz dolgozni - nem Ramaval csináltam, volt itthon vaj -, pláne ha dupla adag készül, de akkor előző este kell megcsinálni, és hidegen áll. A gesztenyéből dupla adaghoz 3 csomag kell. (Mert az nem folyik szét, mint a lekvár..., lehet kicsit lazábbra keverni, de ne legyen túl folyós se.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése