2015. december 3., csütörtök

Gesztenyés és lekváros kiflik

Recept innen.

Hozzávalók kb. 2 tepsire való adaghoz:
20 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg túró
kevés só
lekvár
gesztenyemassza
  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kb. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd 6-8 cm-es háromszögekre vágjuk, megkenjük lekvárral/gesztenyével és feltekerjük.
  4. Kb. 20 perc alatt szép kis aranybarnás pirultas színűre sütjük.
  5. Vaníliás porcukorral meghintve, vagy pucin tálaljuk.

Pár nappal előre simán elkészíthető, fémdobozba zárva teljesen jó, puha marad.

Kiegészítés:
ha vendéget várunk, egy adag kevés. Mivel adott a 25 dkg vaj, így a többi hozzávaló is annyi, tehát fél kg, 1 cs. sütőporral. A vaj lehet puha, a hideggel nagyon nehéz dolgozni - nem Ramaval csináltam, volt itthon vaj -, pláne ha dupla adag készül, de akkor előző este kell megcsinálni, és hidegen áll. A gesztenyéből dupla adaghoz 3 csomag kell. (Mert az nem folyik szét, mint a lekvár..., lehet kicsit lazábbra keverni, de ne legyen túl folyós se.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése