Ezt a tésztát széleskörűen fel lehet használni.
Sósat,édeset,különböző alakzatokban.
Fornetti, pogácsa, szilvalekváros rudacska.
Érdemes dupla adagban készíteni.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás
4 dkg élesztő
2 kk. só
1 mk. cukor
25 dkg fagyos margarin
A töltelékhez:
2 ek. kakaópor
1 tk. őrölt fahéj
3 ek. kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
A nyújtófával ellapítjuk, kinyújtjuk.
Majd háromszor, 20 percenként hajtogatjuk.
A tésztát két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára szórjuk felét, a másik felét a következő kinyújtott lapra.
A cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.
Felvert tojással lekenjük és 200 fokra melegített, sütőpapírral fedett tepsiben 30 perc alatt megsütjük.
Szép leveles, roppanós lett.
Recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése