2016. június 14., kedd

Mokkafánk

Innen.

A tésztához:
50 dkg liszt
fél csomag sütőpor
17 dkg porcukor
1 kávéskanál darált kávé
1 tojás sárgája
1 egész tojás
20 dkg sütőmargarin

A krémhez:
1,25 dl erős feketekávé
1 evőkanál rétesliszt
13 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor

A mázhoz:
20 dkg porcukor
2 kanál forró feketekávé
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott tepsiben megsütjük. A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük. A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot,a mázzal bevonjuk. A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése