2016. július 8., péntek

Omlós, almás szeletek

Innen.

A tésztához
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csg. sütőpor
1 db citrom reszelt héja
3-4 ek. tejföl
3 tojássárgája
csipet só

A töltelékhez:
1,5 kg alma
1 dl víz
3 dkg margarin vagy vaj
1 ek. citromlé
10 dkg porcukor
3 tojásfehérje
1 csg. vaníliás pudingpor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül.
A tészta 2/3 része a hűtőben várakozik a felhasználásig.

Az almát meghámozzuk,közepes szeletekre daraboljuk,majd egy lábasba tesszük,a vajat,citromlevet és a vizet hozzáadjuk és fél puhára fedő alatt pároljuk.
Majd kihűtjük és a vanília pudingport(por állagban)hozzákeverjük.
A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük és az almához keverjük,szépen bele forgatjuk.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A 2/3 rész tésztát kisodorjuk,a tepsibe terítjük ,a tölteléket bele öntjük,egyenletesen elsimítjuk.
A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.
200 fokon sütöttem.

Màs gyümölccsel is készìthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése