2015. június 2., kedd

Bögrés raffaelló

Eredeti recept innen.

Hozzávalók:
1 bögre=most 300 ml
2 db tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre olvasztott vaj  (150g a tej egy részében felolvasztva)
1 cs sütőpor (Aldi - 15g)
1 bögre cukor (3 dl úgy, hogy egy cs. szlovák vaníliás is van benne)
A tetejére:
1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék
Nem kell mérni: a kókusz mindenhol fedje be 2-3 mm vastagon, porcukor meg bőven szitálva elég.

A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem Meggle főzőtejszín!)
+kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is
1 db tepsi 20×30 cm-es vajjal kikenve ( szilikonos sütőpapír )

Elkészítése:

A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet.

A kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük.

Magas a süti, tehát tűpróba vagy, ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe.

A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk. A tészta magába szívja. Nagyon-nagyon fincsi,próbáljátok ki!

A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral, valamint kókuszreszelékke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése