2015. június 2., kedd

Sajtos keksz

Recept innen.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tk cukor
1 tk só
1 tk sütőpor
6 dkg félkemény sajt (pl. vörös cheddar)
5 dkg mag mix (len, szezám, zabpehely)
1,5 dl víz

Elkészítése:

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrjuk.

Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd tésztavágóval négyzetekre vágjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sülnek a kekszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése