2015. június 2., kedd

Duplán túrós bukta

Recept innen.

Hozzávalók:
Tészta:
2,5 dl tej
0,5 dl kefir
25 dkg túró
0,8 dl étolaj
60 dkg liszt
4 evőkanál cukor
1 tojás
3 dkg élesztő
A töltelékhez:
25 dkg túró
1 citrom
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás sárgája
2 evőkanál búzadara
Csorgatáshoz:
3-4 dkg csokoládé
1-2 csepp étolaj

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefirt, az olajat, a megkelt élesztőt, majd a lisztet és jól kidagasztom (ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet). A tésztát kelesztőtálba teszem, fedelével lezárom és duplájára kelesztem.

Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat összekeverem krémes állagúvá.

A megkelt tésztát kinyújtom 3-4 mm-re, téglalapokat vágok belőle, majd a közepére teszem a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét és buktákat formázok belőle.

A 23*38 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem, a buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatom és még 20 percig letakarva, meleg helyen kelesztem.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 alatt készre sütöm. Amikor megsültek, akkor még kb 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).

Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat és a buktákra csepegtetem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése