Recept.
6 db tojás
35 dkg liszt
1 kávéskanál rum
1 késhegynyi szódabikarbóna
1/2 kispohár tejföl (3 ek, adagonként inkább)
1 csomag vaníliáscukor
Sütéshez: 1/2 l olaj
6 tojássárgáját, 1 tojásfehérjét, 1 csipetnyi sót, 1 kávéskanál rumot, 1 késhegyni szódabikarbónát, fél kispohár tejfölt, 35 dkg liszttel összedolgozunk, míg könnyen összegyúrható tésztát nem kapunk. Kinyújtjuk, majd derelyevágóval körülbelül 1 cm széles csíkokat vágunk és forró olajban kisütjük. A kisült herókát törlőpapírra tesszük, hogy beszívja az olajat és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése