Recept.
Tejbegríz:
5 dcl tej
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
15 dkg búzadara
Panírozáshoz:
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
Sütéshez:
1/2 l olaj
Megszórni:
fahéj
porcukor
5 deciliter tejbe beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot, 3 csapott evőkanál kristálycukrot, majd gyenge tűzön, kevergetés mellett, beleszórunk 15 deka búzadarát és sűrűre főzzük. A grízt tálcára öntjük és vizes fakanállal téglalap alakúra lapítjuk, 1 centiméteresre. Hidegen tetszőleges alakúra vágjuk, ezután panírozzuk, először lisztbe, majd 2 db felvert, cukrozott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése