2017. június 28., szerda

Gyors csokoládékocka

Saját kiegészítés:

A CSOKIT A HŰTŐBEN TÁROLNI ELŐTTE! Nem 4, hanem inkább 6  részre osztani és mutatóujj méretűre sodorni, mert nagyon szétterül. (És így nem lesz kocka, ha nincs magassága.)


Hozzávalók (kb 60 darab):

10 dkg margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 evőkanál víz, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg kakaópor, 13 dkg finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 10 dkg karamellkrémmel töltött csokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A margarint és a cukrot elektromos habverővel könnyű habosra keverjük. A vaníliás cukorral ízesítjük.
A kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a margarinos keverékbe dolgozzuk. Addig keverjük, amíg morzsás nem lesz, majd kézzel tésztává dolgozzuk.
A csokoládét apróra vágjuk, és a tésztához adjuk. Négy darab ujjnyi vastag hengert formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A tésztahengereket villával kissé lelapítjuk. A sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük.
A kisült tésztát melegen kockára vágjuk. Rácson kihűlni hagyjuk.

Recept.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése