2017. június 28., szerda

Joghurtos sárgadinnyefagylalt

Recept.

Hozzávalók / 4 adag

1 kg sárgadinnye
3 db tojás
3 dl tej
2 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
0.5 dl víz (forró)

Elkészítés

A dinnye magját és héját eltávolítjuk, felaprítjuk a húsát, és botmixer segítségével összeturmixoljuk.

A tojások sárgáját a tejjel, a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.

A cukrot a forró vízben feloldjuk, és a dinnyehúshoz adjuk.

A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros dinnyelevet.

A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük, és fagyasztóba tesszük.

40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a három tojás habbá vert fehérjét.

6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt. (Fagylaltos kanállal kissé kapargatva jól formázható, szép gombócokat kapunk.)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése