Recept.
Hozzávalók / 4 adag
1 kg sárgadinnye
3 db tojás
3 dl tej
2 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
0.5 dl víz (forró)
Elkészítés
A dinnye magját és héját eltávolítjuk, felaprítjuk a húsát, és botmixer segítségével összeturmixoljuk.
A tojások sárgáját a tejjel, a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
A cukrot a forró vízben feloldjuk, és a dinnyehúshoz adjuk.
A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros dinnyelevet.
A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük, és fagyasztóba tesszük.
40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a három tojás habbá vert fehérjét.
6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt. (Fagylaltos kanállal kissé kapargatva jól formázható, szép gombócokat kapunk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése