2017. június 28., szerda

Puncsos, babapiskótás szelet

Recept.


Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szalalkáli,

Krém:
3 csomag puncsízű pudingpor, 7 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag babapiskóta, rumaroma

Máz:
20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 1 teáskanál málnaszörp, 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin


Elkészítés:

A tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátán. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik lapot. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a margarint. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát. A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni.


SAJÁT VERZIÓ


Tészta:
25 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg margarin, 1 teáskanál szalalkáli, plusz még liszt, ahogy felveszi.

Krém:
3 csomag puncsízű pudingpor, kb 3-4 ek kr.cukor,  1 liter tej, 20 dkg margarin,
20 dkg porcukor, 1 csomag babapiskóta (a nagy csomagos Savoiardi piskóta 4 csomagjából majdnem 3 kell), rumaroma+tej: 2 dl tej + 2 tk aroma

Máz:

20 dkg porcukor, plusz később még. 1 tk.-nyi NAGYON PUHA vaj, 3 ek citromlé, kicsi víz, 20 csepp Dr.Oetker piros ételfesték

Elkészítési idő 2 és negyed óra, ha nem számolom a puding főzését és kihűtését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése