2024. február 28., szerda

Habos meggyes

 Recept

Tészta

  • 350 gr liszt

  • 150 gr margarin

  • 120 gr vaj

  • 2 tojás sárgája

  • 6 kanál tej

  • 2 kanál gríz

  • 1 késhegynyi szódapor

  • 500-800 gr magozott meggy, cseresznye


Krém

  • 100 gr liszt

  • 280 gr porcukor

  • 200 ml tej

  • 400 gr tejföl

  • 3 tojás sárgája

  • 5 fehérje

  • 1-2 vaníliás cukor


Feloldjuk a szódaport a tejben. És minden alapanyagot jól összekeverünk egy tálban. Egy sütőpapíros tepsiben gondosan, egyenletesen kinyújtva beletesszük a tésztát. A cseresznyét, meggyet kimagozzuk, és egyenletesen elosszuk a tészta tetején és megszórjuk a két kanál grízzel.


Miután ezzel megvagyunk, akkor hozzákezdünk a krémhez. A lisztet a hideg tejjel elkeverjük belekeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot és a végén a kemény habbá vert tojásfehérjéket.


A krémet ráöntjük a meggyek tetejére, és betesszük a sütőbe (200 fok) kb. 45 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése