2017. május 14., vasárnap

Csigabiga (tornyocska formában)

40 dkg dió
50 dkg keksz (darált)
50 dkg porcukor (+ a formához)
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás
4 dkg kakaó

Ezt egy tálba összeállítujk,  ebből kis gombócokat készítünk, és ezt formába berakjuk, minden darab után kiporcukrozzuk a formát.

Töltelék:
2 tojásfehérjét cukorral kikavarunk. (Nincs mennyiség megadva.)
10 dkg vaj, egy kanál rum, két dkg kakaót teszünk hozzá.

Miután a sütemények megszikkadtak, ezzel a krémmel megtöltjük és az aljára mindegyiknek egy darab kekeszet vagy tere-ferét teszünk.

Saját kiegészítés: ennek a masszának általában kell egy nap pihentetetés a formázás előtt. Lehet, hogy akkorra össze is áll annyira, hogy ne kelljen várni a töltés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése