2017. május 29., hétfő

Pillekönnyű csokis keksz

Recept.

Hozzávalók

9 dkg puha vaj
16 dkg porcukor
1 tk vaníliakivonat
3 tojásfehérje
9 dkg liszt
10 dkg tejcsokoládé
2-3 ek tejszín

Elkészítés

A sütőt melegítsd elő 175ºC-ra. A vajat és a porcukrot robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá a vaníliakivonatot. Lassanként öntsd hozzá a tojásfehérjét is, és nagyon alaposan keverd el, nem baj, ha kicsit habos.

 Ezután add hozzá az átszitált lisztet és csak addig keverd, amíg összeáll. Ha szükséges, kapard le az edény oldalát, és forgasd bele a maradék lisztet. Töltsd a tésztát habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomj kb. 2 cm átmérőjű halmokat, egymásra legalább 2 cm távolságra, mert nagyon szétterülnek. Kb. 10 perc alatt készre is sül, akkor jó, ha a szélei már kissé barnulnak. A még nyúlós kekszet óvatosan helyezd rácsra, próbáld egyenesen, mert ha meghajlik, úgy is marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése