Az ostyához
4 db ostyalap
40 dkg cukor
4 db tojás
30 dkg vaj
2 dl méz
25 dkg darált dió
A tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 ek napraforgó olaj
elkészítés
Egy lábasban 40 dkg cukrot (nekem elég édes volt, lehet hogy kevesebb is elég lett volna) 4 egész tojást állandóan kevergetve felforralunk, 10 percig forrjon is!
Levesszük a tűzről, kis hűlés után belekeverjük a vajat.
Egy másik lábasban 2 dl mézet felforralunk, és 25 dkg diót beleforgatunk, egy kis pörkölt illata legyen, de ne égjen meg!
Az előző kihűlt masszával összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük az ostyalapokat, én 4 ostyalapot használtam el ehhez.
A tetejére gőz felett 1 evőkanál olajjal összekevert csokit olvasztunk, és ezzel vonjuk be.
Érdemes néhány órára hűtőbe tenni fogyasztás előtt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése