2017. május 14., vasárnap

Piramis formához receptek

Fapoharas


Csigabiga


(Fórumon hozzászólás)

A kókuszgolyó tésztáját csináltam meg azt nyomkodtam a formába és
kókuszkrémet tettem a közepébe egy kekszet az aljára.
Kókuszkrém:4dl tejben csomómentesre keverünk 3ek lisztet és 10dkg
kókuszreszeléket sűrűre főzzük,hűlni hagyjuk.15dkg vajat vagy margarint 20dkg porcukorral jó habosra kikeverünk és a főzött krémhez keverjük.


Andi konyhája

Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál  baracklekvár, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál kakaópor,  tej (ha szükség van rá)

Töltelék: 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, kevés tej
A hozzávalókat összegyúrom, és ha nagyon száraznak találom egy kis tejet öntök hozzá.
A töltelékhez a kókuszreszeléket annyi kis tejjel főzöm össze, hogy ne legyen annyira száraz, kihűtöm, közben a vajat a porcukorral kikeverem és hozzáadom a kihűlt kókuszt.

Ez eredetileg egy keksztekercs receptje, amihez egy fólián kinyújtom (két folpack  réteg között) a kekszes masszát, rákenem a kókuszosat és feltekerem.
Piramis készítésénél a masszát a formába nyomom, majd egy kis kúp alakú formával egy üreget készítek, ebbe töltöm a tölteléket és lezárom egy keksszel.


Sütigyár ( egy webáruház oldalán a formához írták)

Massza:

20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
20 dkg Rama
3-3,5 dl tej
50 dkg darált keksz
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál fekete kávé
3 evőkanál rum

Krém:

1 pudingpor
3,5 dl tej
15 dkg Rama
15 dkg porcukor

Kókuszreszelék

Keksz

Elkészítés

A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és golyókat formálunk belőle. A krémhez a tejből a pudingporból és kevés cukorral pudingot főzünk, majd lehűtjük. Ha kihűlt, a Ramát a porcukorral kihabosítjuk és hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A piramis formát kiporcukrozzuk és belenyomjuk a tésztagolyót, közepébe lyukat csinálunk és beletöltjük a krémet, majd az alját lezárjuk egy kör alakú keksszel. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.


Torkos kuckó

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
20 dkg ráma
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaó
rum ízlés szerint
feketekávé annyi, hogy jól formázható masszát kapjunk. ( kb 1,5 dl)

Krém:
15 dkg ráma
10 dkg porcukor 1 vaníliás pudingpor ( főzős)
3 dl tej

Elkészítés.
Először elkészítjük a krémet, hogy hűlni tudjon. 3 dl tejben sűrűre főzünk 1 vaníliás pudingot, majd ha kihűlt simára keverjük a rámával kikevert porcukorral.
A kekszet, diót, cukrot, kakaót, olvasztott rámát és kávét összegyúrjuk, mintha csak keksztekercset csinálnánk. A piramis formát kikenjük olajjal vékonyan ( csak egyszer kell ) meghintjük kókuszreszelékkel és belenyomjuk a masszaát, hogy háromnegyedig legyen. Akkor a formához tartozó kis célszerszámmal ( kúp) üreget fúrunk bele, amit megtöltünk egy kis kanál krémmel. Ezután a kekszmasszával befedjük, a formából kivesszük.
Ennyi a macera vele. 20 db piramis lesz belőle.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése