2017. május 29., hétfő

Epres-kekszes piskóta

Recept.

Hozzávalók / 8 adag

A piskótához
6 db tojás
6 evőkanál finomliszt
6 ek cukor
0.5 csomag sütőpor

A krémhez

3 tasak vaníliás pudingpor
1 l tej
15 ek cukor
15 dkg margarin

Az összeállításhoz

50 dkg eper
25 dkg háztartási keksz (kocka alakú)

Elkészítés

Az epret megmossuk, a nagyobbakat feldaraboljuk.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a pudingporokat összekeverjük a cukorral, csomómentesen elkeverjük kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntjük, és megfőzzük.
Ha kész, beletesszük a magarint, és addig keverjük, amíg elolvad. Ezután kihűtjük a pudingot, közben többször átkeverjük.
A piskótát vékonyan megkenjük a kihűlt pudinggal, majd sorban ráhelyezzük az epreket, ezt beborítjuk a maradék krémmel. Tetejére szorosan rárakjuk a kekszeket.
Másnap a kekszek mentén szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése