2015. április 5., vasárnap

BOUGATSA – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ : görög rétes krémes töltelékkel

Forrás.

Hozzávalók:
• 8 lapos rétestészta
• 10 dkg búzadara
• 18 dkg cukor
• 3 tojás
• 5 dl tej
• 1 narancs reszelt héja
• 5-6 dkg olvasztott vaj a réteslapokhoz
• porcukor, fahéj a tetejére

Keverjük robotgéppel krémesre a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a búzadarát is. Egy kevés tej hozzáadásával keverjük csomómentesre, majd a maradék tejet is hozzáöntve alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé. Ízesítsük a narancs lereszelt héjával.

Egy nagyobb forma alját kenjük ki olvasztott vajjal, majd rétegenként tegyünk bele 5 réteslapot, egyenként, olvasztott vajjal meglocsolva a rétegeket. Az 5. lap után öntsük rá a grízes krémet, majd fedjük be a maradék 3 réteslappal, ezt is egyenként, vajjal meglocsolva. A kilógó széleket hajtsuk vissza, locsoljuk a tetejére a maradék olvasztott vajat és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süssük 20 percig, amíg a teteje enyhén megpirul. Amikor kissé kihűlt, szórjunk meg porcukorral, fahéjjal.
Καλή όρεξη = Kali orexi = Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése