2015. április 18., szombat

Csodapalacsinta

26-cm-es formához.

Kb. 18 db palacsinta 4 tojásból. (6 tojásból 30 db lett. 4 ek cukor, 1 van.cukor, 15 ek. liszt, fél l tej + szénsavas ásványvíz - ez a 6 tojásos verzió)
Megfordítás után megszórni NQ kakaóporral. Lecsúsztatni egy külön tányérra, beönteni a következőt, míg az A oldal sül, addig feltekerni a kakaósat. Nem szabad egymásra pakolni, mert nagyon összenyomják egymást.

Tortaformát kibélelni sütőpapírral. Bele 17 db piskóta (egy több darabra törve; cukros felével lefelé) másfél dl kávé + 1 tk rumaroma + 1 dl tej, ezt kiskanállal meglocsolni a piskótákra, kb. 3x-4x-er mindegyikre.

1 cs. van.puding + 4 ek cukor + fél l tej, forrón a piskótára.

Erre a levágott végű palacsinták kívülről rakva.

1 cs. csokipuding  + 4 ek cukor + fél l tej.

Forrón a palacsintára, majd erre kb. másfél üveg meggybefőtt, a leve lecsepeg, fél literrel 1 cs. puncspudingot felfőzni, ráönteni. (Ha csak lazában rakjuk, akkor elég egy üveg befőtt, ennek kb. 4 dl leve van, annyi is elég.)

Egy napot áll.

Kiegészítés: Sajnos másnapra nekem a palacsinták a hűtés miatt megkeményedtek, nem lett összességében finom. Persze elfogyott, de a palacsinta helyére mást kell kitalálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése