2015. április 5., vasárnap

Loukoumades, (görög fánkocska)

Forrás.

Hozzávalók:
2 csésze (finom)liszt
1 csomag (7 g) száraz élesztő
egy csipetnyi so
2 kanál kristálycukor
2 csesze langyos viz
1 teaskanal vanilias cukor
napraforgo olaj a suteshez

mez
fahej

A Lukumadesz elkeszitese:
A lisztet, a cukorral, es az elesztovel osszekeverjuk.
Lassan hozzaadjuk a vizet es a sot, keverjuk amig lagy allagu lesz a teszta.
A kesz tesztat lefedjuk es pihentetjuk egy orat meleg helyen, hogy az eleszto dolgozhasson.
A tesztat forro olajba szaggassuk, kulonben magaba szivja az olajat!
Egy kanal segitsegevel melyet vizbe martunk,hogy ne ragadjon,kb. dionyi meretu fankocskakat szaggatunk az olajba,
amiket folyamatos forgatas mellett aranybarnara sutunk.
Szurokanallal szalvetaval, vagy papirtorlovel belelt tanyerra kiszedjuk a fankocskakat.
Majd miutan lecsopog roluk a folosleges olaj, egy masik talba dekorativan elhelyezzuk a fankocskakat,
boseges meglocsoljuk mezzel es megszorjuk fahejjal.

Καλή όρεξη = Kali orexi = Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése