2016. május 8., vasárnap

Csokis, kekszes szalámi

Hozzávalók:
1/2 kg háztartási keksz
25 dkg vaj
1,5 dl tej
20 dkg cukor
3 dkg kakaópor cukrozatlan
1 evőkanál liszt
1 rum aroma
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola

Elkészítés:
A keksz felét ledaráltam.
A másik fele kekszet egy zacskóba téve húsklopfolóval összetörtem.
A kekszet apró darabokra töröm,bele teszem egy nagy tálba.
A tejet,a cukrot,a kakaóport és a lisztet ,mazsolát elkevertem ,majd felforraltam.
Amikor kissé hűlt a vajat,rum aromát hozzá kevertem
Ezt a keveréket ráöntöm a kekszre,a diót is rászórtam és jól összekeverem.
Fóliára tettem,rudat formáztam belőle.
Párszor meggömbölyítettem.
Hűtőbe tettem .
Másnap a fóliából kibontottam,porcukorral megszórtam és szeleteltem.

Forrás.

Saját kiegészítés:

Albert keksszel csináltam, de elég, ha a kisebb darabokra tört fele Albert.
Kicsit lehet bele több tej. Nem csak mazsolát és diót tettem bele, hanem aszalt szilvát is, de annak elvész az íze, legközelebb aszalt sárgabarackkal próbálom.
Rumaromából egy kis üveg fele ment bele, lehet kicsit több is.

Helytakarékosabb, ha folpackkal bélelt őzgerinc formába nyomjuk össze, szép formát a, könnyebb szállítani, ha viszem és helytakarékosabb a hűtőben is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése