2016. május 8., vasárnap

Puncsos piskótatekercs

Eredeti recept innen.

Hozzávalók:

A tésztához
6 db tojás
5 ek cukor
6 ek finomliszt
1 ek étolaj

A töltelékhez:
3 ek baracklekvár
20 dkg babapiskóta
2 -3 dl tej és kávé keveréke
7 dkg rumban áztatott mazsola
2 ek kakaópor
A piskóta lekenéséhez:
3 ek baracklekvár

A bevonathoz:
1 csg főzés nélküli puncs pudingpor
18 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 ek tej

Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 prc alatt jó habosra keverjük elektromos géppel,majd hozzá adjuk az étolajat és a lisztet is.
200 fokra melegített,szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
12 perc alatt megsütjük.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
Ebben hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a mazsolát rumban áztatjuk.
A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávés tejes keverékbe és széttördeljük.
Ezután a többi hozzávalókat hozzá adva elkeverjük.
Szükség esetén tehetünk bele cukrot.
Én nem tettem bele,mivel cukrozott volt a babapiskóta.
Kóstoljuk meg a tölteléket,mindenki a maga igénye szerint variálhatja.
Kávés tej helyett áztathatjuk szörppel festett cukros szirupban is.
Akár ki is pürésíthetjük a tölteléket,de így darabosan nekem jobban tetszik.
A kihűlt piskótát lekvárral lekenjük,a tölteléket ráhalmozzuk,elsimítjuk és feltekerjük.
Legalább 4 óra hosszat hagyjuk a hűtőben és utána vonjuk be a mázzal.

A máz hozzávalóiból a cukrot,vajat,tejet vízgőz felett kézi mixerrel habosra keverjük,majd rászórjuk a pudingport,elkeverjük és a tekercset bevonjuk vele.
Hűtőben hagyjuk dermedni és utána szeletelhető.

Saját piskótatekercs

5 tojássárga + 4 ek cukor + 1 szlovák van. cukor (vagy egy ek-nak megfelelő)
4 ek liszt + fél cs. (1 tk) sütőpor
5, vagy ha van maradék, 6 felvert fehérje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése