2016. május 8., vasárnap

Meggyes túrós tésztasüti

Hozzávalók:
20 dkg száraz spagetti tészta
30 dkg tehéntúró
4 db tojás
4 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
20 dkg meggy

A tepsi kenéséhez:
1 ek vaj
A szóráshoz:
2 tk zsemlemorzsa

Elkészítés:
A spagetti darabokra törtem,enyhén sós vízben kifőztem.
Vízzel leöblítettem,majd egy nagyobb tálba tettem.
A tojásokat ketté választottam.
A tojás sárgákat a cukrokkal fehéredésig kevertem elektromos géppel,majd hozzá kevertem az áttört túrót.
Krémesre kikevertem,hozzá adtam a tejet,majd végül a a keményre felvert tojáshabot.
Könnyedén hozzá kevertem.
A 20×30 cm-es magas falú tepsit vajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam.
A keveréket a spagettire öntöttem,összekevertem,majd a tepsibe öntöttem.
Megszórtam meggyel és 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütöttem.
Sütés közben alufóliával betakartam,hogy a teteje meg ne égjen.
A tepsiben hagyjuk hűlni,langyosan szeletelhető.
Enyhén porcukorral megszórva kínáljuk.

Forrás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése