2016. május 18., szerda

Őszapó

Forrás.


A tészta hozzávalói:
40 dkg liszt
1 db Ráma margarin
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
csipetnyi só
Az alapanyagokat összegyúrjuk ( nagyon lágy ne legyen ).
3 órán át pihentetjük. Legjobb este gyúrni.
Késfoknyi vékonyra nyújtjuk és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben világos színűre sütjük kb. 5perc.
Krém:
2 tojássárgáját elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1 ½ dl tejjel, pici sóval és az egészet sűrűre főzzük.
Ki kell tenni hűlni. Addig 10 dkg vajat 10 dkg reszelt sajttal habosra keverünk és a kihűlt masszába keverjük.
Két korongot a krémmel megtöltünk és az oldalait reszelt sajtba forgatjuk. Tálalásig alufóliában tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése