10 dkg vaj, kettévéve, az egyik fele puha, a másik hűtőben.
25 rétesliszt + 12 porcukor + fél cs. sütőpor - összekeverni
50 túró + 2 cs. van.cukor + cirtomhéj + 10 mazsola
2 tojás + 2 dl tej
A puha vajjal kikenni egy közepes tepsit. Jó vastagon lesz rajta, de így kell.(Nagy gáztepsihez dupla adag kell.)
Rá a lisztkeverék fele. Erre rászórni a túrót, van.cuk, citromhéj, mazsola.
Erre rá a liszt másik fele.
Tojást összekeverni a tejjel, rákanalazni a tetejére.
Végül a hideg vajat kis darabokban eloszlatni a tetején.
Ha ez kész, akkor érdemes csak előmelegíteni a sütőt, amíg az melegszik, addig a süti kezd összeállni. 200 fok, 20-25 perc, amíg megpirul a teteje. (mondja a recept, nekem több idő kellett hozzá, bár ez a sütőtől függ.) Addig kell sütni, míg a vaj már nem látszik rajta.
A mazsola elhagyható, vagy lehet rászórni bármit, aszalt áfonyával is jó. De az aszalt cuccokat be kell áztatni előtte, mert ebben a töltelékben nincs plusz nedvesség, amitől megszívhatja magát.
25 rétesliszt + 12 porcukor + fél cs. sütőpor - összekeverni
50 túró + 2 cs. van.cukor + cirtomhéj + 10 mazsola
2 tojás + 2 dl tej
A puha vajjal kikenni egy közepes tepsit. Jó vastagon lesz rajta, de így kell.(Nagy gáztepsihez dupla adag kell.)
Rá a lisztkeverék fele. Erre rászórni a túrót, van.cuk, citromhéj, mazsola.
Erre rá a liszt másik fele.
Tojást összekeverni a tejjel, rákanalazni a tetejére.
Végül a hideg vajat kis darabokban eloszlatni a tetején.
Ha ez kész, akkor érdemes csak előmelegíteni a sütőt, amíg az melegszik, addig a süti kezd összeállni. 200 fok, 20-25 perc, amíg megpirul a teteje. (mondja a recept, nekem több idő kellett hozzá, bár ez a sütőtől függ.) Addig kell sütni, míg a vaj már nem látszik rajta.
A mazsola elhagyható, vagy lehet rászórni bármit, aszalt áfonyával is jó. De az aszalt cuccokat be kell áztatni előtte, mert ebben a töltelékben nincs plusz nedvesség, amitől megszívhatja magát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése