2019. június 23., vasárnap

Mandulàs karika, Vaniliás kifli



FB: 
 Régi magyar konyha, régi magyar ételek

2. Vaniliás kifli.
25 dkg liszt 15 dkg vaj 10 dkg daràlt dió 10 dkg cukor 1 egész tojàs.
Jól összegyùrjuk de gyorsan.
Kis darabokat vàgunk le a tèsztából és kézzel ùgy csinàljuk mintha nudlit csinàlnànk csak egy kicsit vékonyabbra. Kèssel 5 cm hosszù darabokra vágjuk és patkó formàra hajtjuk. Sütö lemezre tesszük.
180 fokon addìg sütjūk amìg a feneke meg nem pirul egy kicsit.
A sütöböl kiszedve még forrón vaniliás porcukorba hempergetjük.

1. Mandulàs karika.
14 dkg liszt,14 dkg vaj 7 dkg vaniliáscukor, 7 dkg daràlt mandula 1 tojás sárgàja.
Összegyùrni gyorsan ha nem törik a tészta.
Kinyùjtani kicsit vastagabbra a kés fokánál. Kiszùrni ezzel az eszközzel.
Sütölapra tenni megkenni felvert tojással ès megszórni daràlt mandulàval! Vigyázzni a sütèsnél hamar meg tudnak égni. 180 fokon sütni aranyszìnüre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése