2017. március 18., szombat

Sajtos kiflik

Recept.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db tojás sárgája
2,5 dl natúr joghurt
kb 1 dl tej
1 tk cukor
1 tk só
fél dl olaj
3 dkg élesztő

Töltelék:
reszelt sajt
kb. 10 – 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
fél kiskanál só (ízlés szerint sózzuk)

Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt

Elkészítése:

Először kikeverjük a vajat a sóval és félretesszük.

A joghurtot és a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Akkor jó amikor halvány barna hab keletkezik a tetején.

A lisztet a sóval elkeverjük majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.

Ha kemény lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet még, illetve ha túl ragacsos akkor meg egy kevés lisztet tegyünk bele.

Pihentetés nélkül (tehát nem kell keleszteni)azonnal 4 gombócra osztjuk a tésztát.

Kinyújtjuk mind a 4-et egyforma vékony kör lapokká ,ebből kettőnek a tetejét megkenjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű sajttal megszórjuk.

A megkent, sajtozott lapokat beborítjuk a sima tésztával és lenyomkodjuk kicsit őket.

Ezután a lapokat 8 cikkre vágtam (16 db lett belőle)és a vastagabb végénél fogva feltekertem őket, kisebbekre is vághatjuk.

Sütőpapírozott tepsibe tesszük őket és hagyjuk a duplájára kelni. Megkenjük a felvert tojással és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét mindnek.

Hidegen teszem be a sütőbe (addig is kelnek,míg melegszik a sütő)180 fokra állítom a hőfokot és kb. 20 – 25 percig sütöm a kifliket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése