2017. március 24., péntek

Kati tészta (kakaós tojásfehérjés szelet)

Recept.

Hozzávalók / 10 adag

A tésztához
60 dkg finomliszt
15 dkg cukor
15 dkg sertészsír
3 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
3 dl tej

A töltelékhez
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek lekvár/ dzsem (lehetőleg barack)
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 ml rumaroma
2 dl tej
vanília ízlés szerint

A tetejére
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
5 dkg csokoládé (a tetejére)

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, zsírt, sütőport, tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz. A maradék tejet felhasználjuk a töltelékhez.
A masszából 3 lapot sütünk (az egyiket vastagabbra hagyhatjuk, abból lesz a krém).

Töltelék: a vastagabb lapot összemorzsoljuk, vaníliás tejbe áztatjuk. Beledolgozzuk a kakaót, lekvárt, 15 dkg porcukrot, margarint, rumot. Lassan adagoljuk a tejet, nehogy túl lágy legyen. Ezt két lap közé töltjük.

3 tojásfehérjét és 15 dkg porcukrot gőz fölött kemény habbá verünk. Ez kb 20-25 percet vesz igénybe.

Tetejére csokit reszelünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése