2016. október 1., szombat

Görög fincsike almazselével

A recept esetleg még módosulhat, jelenlegi állapot:

Almakrém:

2 db nagyobb alma (most golden) kockára vágva, vagy egy része reszelve, más része apró kockára és akkor nem kell törni
3,5 dl víz (majdnem ellepi)
1 kis cs  vaníliás cukor
2 ek kr. cukor
pici őrölt fahéj
fél citrom leve
a végén 2 ek étkezési keményítő először 2 ek vízzel, majd a fövő kompótlével kikavarva

Összefőzni jó puhára, ha nagyobb kockára hagytuk az almát, akkor villával összetörni, ha készre főtt, akkor a keményítővel besűríteni, párat rottyan és kész.

Fincsike:

400 g görög joghurt
1 cs szlovák van. cukor + 3 tk kr. cukor
Spar HT keksz

Joghurtot cukrokkal kikeverni, folpackkal kibélelt tányérba rétegezni a keksszel, éjszaka hűtőben puhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése