2016. október 25., kedd

Házi készítésű csirkemell sonka

Recept.

50 dkg csirkemell
1 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál fokhagymapor

Továbbá a kevés olívaolaj és füstölt pirospaprika összekeverve.

Elkészítése :
A csirkemellet kisebb kockákra összevágjuk.
A háromnegyed részét beletesszük egy aprító gépbe és pépesre ledaráljuk.
Hozzáadjuk a maradék felkockázott csirkemellet és ezzel már csak addig keverjük amíg a masszában eloszlik egyenletesen a húsunk. ( Ez körülbelül, egy két forgásnyi az aprítógépben. )
Kiborítjuk egy tálba és hozzáadjuk a fűszereket,majd összekeverjük.
Kiterítünk egy darab folpackot, a masszát a közepére halmozzuk és szorosan feltekerjük,mint egy szaloncukrot.
A folpack két végét becsomózzuk és egy fazékba tesszük.
Felengedjük annyi hideg vízzel ami teljesen ellepi,majd lefedve felforraljuk.
Forralás után,levesszük a gázt a legkisebbre és lefedve 35 percig főzzük.
Főzés után jeges hideg vízbe tesszük és hagyjuk hogy teljesen kihűljön benne.
Ezután kivesszük a folpackból és pirospaprikával elkevert olajjal teljes felületét bekenjük.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára hűlni majd tetszés szerinti péksüteménnyel fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése