2017. augusztus 2., szerda

Csokis, vaníliás kekszes krémes

Recept innen.

Hozzávalók 12 szelethez:

40 dkg édes keksz
8 dl tej
5 dl tejszínhab
2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

CSOKIMÁZHOZ

20 dkg cukor
5 dkg vaj
3 evőkanál tej
3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Öntsd egy nagy tálba a tejet, rakd hozzá a vaníliás pudingot, majd keverd csomómentesre és krémesre. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a pudinghoz. Egy közepes méretű tepsit kenj ki kevés vajjal, majd béleld ki a keksszel. Erre önts pudingot, majd újabb réteg keksz és krém következik. Addig rétegezd, amíg vannak hozzávalók. Arra figyelj, hogy a tetejére keksz kerüljön.

A mázhoz olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a cukrot és a kakaót, majd egyengesd a süti tetejére. Ne lepődj meg, ez a csokis massza lágyabb, mint a legtöbb máz. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, másnapra jól megdermed, és könnyen tudod szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése