2017. augusztus 24., csütörtök

Kazandibi

Recept itt.

Hozzávalók - Malzemeler

1 liter tej
1lt süt

1-1.5 vizespohár cukor
1-1.5 su bardağı şeker

1 vizespohár rizsliszt
1 su bardağı pirinç unu

1 csomag vaníliás cukor
1 paket vanilya

2-3 kanál porcukor
2-3 kaşık  pudra şekeri

50 gr. margarin
50 gr. margarin

Elkészítése - Yapılışı

Szitálja a lisztet egy széles lábasba és adjon hozzá egy pohár cukrot.
Geniş bir tencereye bir bardak un eleyin ve 1 bardak şekeri ekleyin.

Adja hozzá az egy liter hideg tejet, a rizslisztet és kevergesse addig, míg a cukor felolvad.
Üzerine 1 lt soğuk sütü ekleyin ve pirinç unu ve şeker eriyene karıştırın.

A tűzre téve a puding állag eléréséig kevergetve főzze, majd vegye le a tűzről.
Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın.

Adjon hozzá vaníliát és zsiradékot és turmixgépben 5 percig mixelje.
Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın.

Egy széles tepsit margarinnal egyhén kenjen ki.
Geniş bir fırın tepsisini margarinle hafifçe yağlayın.

A porcukrot a tepsibe szitálva oszlassa el úgy, hogy annak minden oldalát beborítsa.
Pudra şekerini her tarafını kaplayacak şekilde tepsiye eleyin.

A pudingot ebbe a tepsibe eloszlatva öntse bele.
Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün.

A tűzhelyet állítsa közepes lángra és tepsit mozgassa a láng felett (így a kazandibi alja jól meg fog pirulni).
Ocağı orta ateşte açın tepsiyi ateşin üzerinde gezdirin (Böylece kazandibinizin tabanı iyice kızaracak).

Miután alaposan kihűlt, szeletelje fel, henger formában tekerje fel és helyezze tálalótányérra.
İyice soğuduktan sonra dilimleyip rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése