2017. augusztus 24., csütörtök

Csokoládés-cukkinis kuglóf

Recept innen.

Hozzávalók:
10 dkg vaj vagy margarin
3 tojás
1 és 3/4 pohár cukor (1 pohár = 2,5 dl)
2 pohár liszt
3 ek kakaó
csipet só
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
1 tk instant kávé (vagy 1 ek főzött kávé)
20 dkg reszelt cukkini (vagy zsenge tök)
1 tábla étcsokoládé (9-10 dkg), vagy 1 pohár csokicsepp
porcukor vagy olvasztott csokoládé a tetejére

Elkészítés:
   3 tálat készítünk elő, az egyikben összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát, sütőport, kakaót, a másodikban kikeverjük a puha vajat (vagy margarint) a cukorral és a vaníliáscukorral, majd sorra hozzáadjuk a kávét, és a tojásokat.
   A harmadik tálban a reszelt cukkinit és az összedarabolt csokoládét összekeverjük a lisztes keverék 1/3-ával, a maradék 2/3 részt pedig a tojásos tálba öntjük és simára keverjük a tésztát (csak amíg elegyedik!). Ezután hozzáadjuk a 3. tál tartalmát is, egy spatulával vagy fakanállal elkeverjük, majd az egészet egy alaposan kimargarinozott kuglóf- (vagy más sütemény-) formába simítjuk.
   Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készül el, egy tűvel, vagy fogpiszkálóval több helyen ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e már (lehet, hogy közben olvadt csokoládéba szúrunk - ezért a több hely).
   Miután kisült kb. 10-15 percig a formában hagyjuk, majd óvatosan a széleknél kicsit benyúlkálva kifordítjuk. Hagyjuk kihűlni (a csokoládé még pár órán át puha marad benne), majd porcukorral vagy olvasztott csokoládéval díszítjük és szeletelve fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése