2017. december 3., vasárnap

Görög tejfölös fánk

Recept innen.

Hozzávalók:

2 db tojás

3- 4 evőkanál cukor

csipetnyi só

10 gramm vaníliás cukor

fél teáskanál szódabikarbóna

4 evőkanál tejföl

1 evőkanál vodka

2 pohár búzaliszt

Elkészítés:

Verd fel a tojást a cukorral, add hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a vodkát. A lisztet és a szódabikarbónát szitáld át.

A tojásos – tejfölös masszát keverd össze a liszttel, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá még lisztet.

Nyújtsd ki a tésztát 0,5 cm vastagságúra, kiszúró segítségével szaggasd ki a tésztát. Forró olajba süsd aranyszínűre.

Tálaláskor hintsd meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése