2019. december 31., kedd

Mákos-sós ropogatnivaló keksz

Recept. 

Hozzávalók
300 g liszt
15 dkg hideg, felkockázott vaj
5 dkg mák
2 mokkáskanál só
2 db tojás
2-4 evőkanál hideg víz

Elkészítés
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk összes az összes hozzávalót. (Robotgéppel pillanatok alatt megvan.)
Csavarjuk fóliába a nyers tésztát és tegyük a hűtőbe minimum 1-2 órára (de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk).

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagra és derelyevágóval vágjuk csíkokra, majd kisebb darabokra. (Bármilyen formát elvisel, sütikiszúrókkal is formázhatjuk.)
Sütőpapírral bélelt tepsiben 12-15 perc alatt süssük készre.

Megjegyzés
Figyeljük a sütési időt, lehet, hogy kevesebb is elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése