2019. december 31., kedd

Sajtos kréker

Hozzávalók
20-22 dkg liszt (függ a választott sajt zsírosságától)
20 dkg hideg vaj
20 dkg reszelt sajt (trappista, edami, gouda)
2 tojássárga
1 csapott teáskanál só

Elkészítés
Keverjük el a lisztet a sóval, majd morzsoljuk el benne a vajat.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk egynemű tésztává.
Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe minimum egy órára, de akár egész éjszakára bent hagyhatjuk.
Vegyük elő a hűtőből és hagyjuk kicsit felengedni.
Alaposan lisztezett vízszintes felületen nyújtsuk ki a nyers tésztát 3-4 mm vastagságúra, vágjunk ki belőle négyzeteket vagy korongokat és egy szívószál segítségével szaggassunk bele lukakat.
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra és a sütőpapírral bélelt lemezre helyezett krékereket 12-13 perc alatt süssük aranyszínűre (vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert elveszítheti a jellegzetes sajtos-vajas ízét).

Recept innen.

Lehet nagyon szorosan egymás mellé tenni, az én sütőmmel 15 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése