2017. január 19., csütörtök

Csokis-meggyes szelet

Recept.

Hozzávalók:

2 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 cs sütőpor
16 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 üveg meggy
2 ek kakaó
kevés só

A krémhez:
4 dl meggybefőttlé (ha nem tesz ki annyit az üvegben lévő, vízzel pótoljuk)
15 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg margarin

Elkészítés: A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt 180 C-on megsütjük.
Krém: A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat és összedolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, és a legtetejére csokimáz kerül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése