2017. január 2., hétfő

Téli fagyi

Recept innen.

a tölcsérekhez:
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
8 tojásfehérje
1 teáskanál vaníliakivonat
csipet só

a krémhez:
5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé (vagy fehér)


A vajat a porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét (nem kell felverni!) és a vaníliakivonatot. Krémesre keverjük. Beletesszük a lisztet is és sima, csomómentes masszát készítünk belőle. Ostyasütőbe 1-1 teáskanálnyi masszát téve kisütjük. Ahogy a tészta kisült azonnal, még forrón tölcsérszerűen felcsavarjuk és így hűtjük ki. A krémhez a tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk kissé visszahűtjük. A tejszínből kemény habot verünk. 3 evőkanálnyit hozzákeverünk a csokoládéhoz. Ezzel kissé fellazítjuk, majd a maradék habot is beleforgatjuk. 10-es csillagcsőrrel ellátott habzsákba töltjük a krémet, majd a tölcsérekbe nyomjuk. 1-2 órára, még jobb ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése