2017. január 27., péntek

Kelt tésztás húsos batyu (TV Paprika)

Recept.

1/2 kg liszt
2 és fél dkg élesztő
3 dcl tej
1 db kockacukor
1 dcl olaj
1 ½ teáskanál só
40 dkg főtt tarja
4 db tojás
1 db póréhagyma
  bors

2 és fél deka élesztőt, 3 deciliter tejben 1 kockacukorral felfuttatunk és ½ kiló liszthez hozzáadunk 1 deci olajat, 1 ½ teáskanál sót és a felfuttatott élesztőt. Az egészet bedagasszuk és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. 40 deka főtt tarját, vagy sonkát, esetleg kolbászt, vékony, apró darabokra vágunk. Beleteszünk 3 apróra vágott főtt tojást, 1 nyers tojást, és szintén apróra vágott póréhagymát. Pici sóval, borssal ízesítjük és jól összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és körülbelül 1 centiméter vastagságú kockákra vágjuk. A töltelékkel megtöltve, a négy sarkát összefogjuk, finoman a széleket összenyomjuk, és a tepsibe rakjuk. A tetejüket olajjal megkenjünk, 10 percet a tepsin pihentetjük és előmelegített sütőben, közepes lángon, 160 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése