2017. január 12., csütörtök

GRAEF ostyasütőhöz adott receptek, fagylalttölcsér

Fagylaltos ostya tölcsér tojás nélkül
500 g liszt, 375 g cukor, 2 csomag vaníliás cukor,
500 ml tejszín, 500 ml víz, fahéj, vagy rum (ízlés
szerint)
A hozzávalókat keverje össze. A tészta akkor jó, ha
könnyen leválik a kanálról. A tésztát öntse az
előmelegített sütőbe.

Fagylaltos ostya tölcsér
250 g liszt, 65 g vaj, 250 g cukor, 2 tojás, 375 ml
víz, 2 csomag vaníliás cukor, fahéj, vagy rum (ízlés
szerint).
A hozzávalókat keverje össze. A tészta akkor jó, ha
könnyen leválik a kanálról. A tésztát öntse az
előmelegített sütőbe.

Fagylaltos ostya tölcsér kandiscukorral
500 g liszt, 3 tojás, 250 g kandiscukor, 250 g
vaj, 3 ek cukor
A kandiscukrot olvassza fel fél liter forró vízben,
majd hagyj lehűlni. A vajat a cukorral é a tojással
keverje habosra. Adja hozzá a lisztet, és vizet a
felolvasztott kandiscukorral.
Töltsön a sütőbe 1 evőkanálnyit a tésztából, és
süsse, arany barnára. Az elkészült ostyát tekerje
rögtön tölcsér formára.

Fagylaltos ostya tölcsér
250 g cukor, 200 g vaj, 2 tojás, 1 csipet só, fahéj,
250 g liszt
Forraljon fel 2,5 dl vizet és keverje el benne a
cukrot. A vizet ezután vegye le a tűzről és olvassza
fel benne a vajat. Miután lehűlt, adja hozzá a lisztet,
a tojást és a fűszereket. A tészta akkor jó, ha lágy és
folyékony.

Aunt Annette’s ice-cream cone
500 g liszt, 375 g cukor, 200 g vaj, 1 tojás, 1 csipet
sütőpor, ízlés szerint adjon hozzá fahéjat, vagy
vaníliát, vagy rumot.
Forraljon fel 5 dl vizet és keverje el benne a cukrot.
A vizet ezután vegye le a tűzről és olvassza fel
benne a vajat. Miután lehűlt, adja hozzá a lisztet, a
tojást, a sütőport és a fűszereket.
Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése